Villa — Dortmund, DE

Villa — Dortmund, DE

A cube with growth potential – almost every room of the residential building affords a vista over the adjoining lake. Besides the generous glazed areas, skylights in the two-storey centre of the building provide for a play of light that changes in the course of the day. The building is conceived in a manner that an additional residential cube can be stacked on top of it.

null
MORE

The different levels and resulting variations of the ceiling heights ensure a varied feel of the space, while the connections between the rooms provide for agitation. Concrete console stairs, a poured concrete-look floor without skirting boards, and ceiling-high doors form the unpretentious background for a great number of custom-made items of furniture.

Category
residential
Location
Dortmund, Germany
Status
refurbishment 2012
Services
design and realisation

Villa — Dortmund, DE

Villa — Dortmund, DE

Villa — Dortmund, DE

Villa — Dortmund, DE