Извините, этот техт доступен только в “Американский Английский” и “Немецкий”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Извините, этот техт доступен только в “Американский Английский” и “Немецкий”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Villa — Dortmund, DE

A cube with growth potential – almost every room of the residential building affords a vista over the adjoining lake. Besides the generous glazed areas, skylights in the two-storey centre of the building provide for a play of light that changes in the course of the day. The building is conceived in a manner that an additional residential cube can be stacked on top of it.

null
MORE

The different levels and resulting variations of the ceiling heights ensure a varied feel of the space, while the connections between the rooms provide for agitation. Concrete console stairs, a poured concrete-look floor without skirting boards, and ceiling-high doors form the unpretentious background for a great number of custom-made items of furniture.

Category
residential
Location
Dortmund, Germany
Status
refurbishment 2012
Services
design and realisation